کارکرد حرکتی بیماران مبتلا به اختلالات روانی با فیزیوتراپی

بهبود کارکرد حرکتی برای بیماران مبتلا به اختلالات روانی با فیزیوتراپی - موسسه خیریه حمایت از آسیب دیدگان اجتماعی

حرکت زندگی است که ما را وادار می کند از رختخواب بیرون آمده, به محل کار برویم, بازی کنیم, بخوریم و نفس بکشیم

رشد حرکتی تغییرات مداوم رفتار حرکتی در طول عمر است که از نطفه آغاز و با مرگ خاتمه می یابد. رفتار حرکتی، شناخت فرآیند هایی که باعث هماهنگی و کنترل حرکتی می شوند لازمه مفهوم چگونگی زندگی کردن است.

هدف اصلی از ورزش بازیابی کارکرد حرکتی است, به همین منظور, لازم است مدارهای مشخص حرکتی کارایی خود را بازیابند یا نواقص آنها با استفاده از سازهای دیگر جبران شود.

علم حرکتی انسان به مطالعه سیستم حرکتی انسان در قالب یک طرح بهم وابسته و مرتبط می پردازد . سیستم حرکت انسان شامل سیستم عضلانی, سیستم اسکلتی و سیستم عصبی است اگر چه این سیستم ها جدا از هم به نظرمی رسند اما هر کدام از آنها و اجزای آنها باید همکاری کنند تا ارتباطات بهم وابسته ای را شکل دهند.

موضوع مورد مطالعه در تربیت بدنی, افرادی با اختلالات یادگیری, عقب ماندگی ذهنی و اختلالات روانی, اجتماعی واختلالات رفتاری به بررسی ضعفها و ناهنجاری های اکتسابی دستگاه استخوانی, عضلانی و مفصلی می پردازد.

این ناهنجاری ها عموما به دلایلی چون عادات حرکتی نامناسب, فقرحرکتی و شرایط نامناسب محیطی بروز کرده است.

بنابراین امکان بهبود, اصلاح از طریق حرکات جبرانی و ورزش درمانی در مراکز حرکات اصلاحی، فیزیوتراپی و کاردرمانی برای اصلاح تعادل ساختار فیزیکی بدن و وضعیت بدنی وجود دارد.

فیزیوتراپی شاخه ای از پزشکی است که در آن برای توانبخشی بیماران از عوامل فیزیکی مثل گرما, سرما, الکتریسیته, نور، عوامل مکانیکی و ورزشی استفاده می شود.

مهمترین روش های درمانی در فیزیوتراپی

۱-دستگاه استیمولاتور تحریک عصبی الکتریکی از راه پوست است که الکترودهای قرارگرفته بر روی پوست با ولتاژ کم, تحریک متناوب به اعصاب سطحی اعمال می کند و باعث مسدود شدن سیگنال های درد و آزاد شدن آندورفین می شوند. آندورفین ها قاتل درد هستند.

۲- دستگاه یو اس یا اولتراسوند: امواج صوتی با فرکانس بالا است  که این امواج در اعماق آسیب دیده ارتعاش کرده و گرما ایجاد می کند که جریان خون را به سمت بافت های آسیب دیده می کشاند. سپس بافتها از مواد غذایی رسیده از طریق خون استفاده می کند و بنابراین روند ترمیم شروع می شود.

۳- امواج مادون قرمزو ماوراء بنفش

۴- لیزر: امواج لیزر را با توان مناسب جهت تحریک سلولی داخل بافت ساطع می کند که به بهبود روند ترمیم بافتها ی عضلانی و تاثیر روی گیرنده های درد و کاهش درد و کنترل التهاب می پردازد.

۵-  حرکت درمانی

۶- ماساژ

۷- آبدرمانی

پیرو بررسی بعمل آورده اینجانب با توجه به شرایط مدجویان سرای احسان، به لحاظ بالا رفتن سن، داشتن حالات انزوا، افسردگی و مشکلات روانی بدلیل مصرف داروهای روان، تمایلی به تحرک ندارند و همین عدم فعالیت باعث افزایش وزن و ضعف عضلات , عدم تعادل و هماهنگی, درد مفاصل, انواع شکستگی (لگن و کتف)، دررفتگی و پیچ خوردگی (مچ دست و پا)میشود .

تمرینات ورزشی و فیزیوتراپی که روی عضلات، مفاصل و استخوان ها صورت می پذیرد، باعث افزایش قابلیت های حرکتی، بهبود وضعیت حرکتی, کمک به افزایش تعادل در هنگام راه رفتن, بهبود و تقویت وضعیت عضلانی, کاهش خطر سقوط و بروز انواع شکستگی ها را دارد.

جمع بندی

با افزایش سن به شکل تدریجی تغییرات جسمی و روحی دربدن اتفاق می افتد. در این دوره انواع بیماری های ستون فقرات, شکستگی لگن, آرتروز, واریس و سکته مغزی فرد را درگیر میکند بنابراین رعایت نکات و روش های ارائه شده توسط متخصصین ورزشی و فیزیوتراپ ها باید در نظر گرفته شود.

سیده ماجده ازهدی

دکترای تربیت بدنی گرایش رشد حرکتی – رفتار حرکتی

مطالب دیگر مرا بخوانید

درج دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دریافت آخرین اخبار، شماره خود را وارد کنید

سرای احسان

مرکز نگهداری و توانمند سازی بیماران اعصاب و روان

سرای احسان کجاست؟

سرای احسان یک مرکز خیریه مردم نهاد است که به طور شبانه روزی و رایگان از بیماران اعصاب و روان مراقبت می کند و سعی در توانبخشی آنها دارد.

درباره ما بیشتر بخوانید
به دنیای ساده آدم‌های آن‌سوی دیوار بپیوندید

سرای احسان

مرکز نگهداری و توانمند سازی بیماران اعصاب و روان درباره ما بیشتر بخوانید