اختلالات روانی مزمن و حمایت‌های لازم: اهمیت روز جهانی معلولین

اختلالات روانی مزمن و حمایت‌های لازم: اهمیت روز جهانی معلولین | خیریه سرای احسان
۳ دسامبر (۱۳ آذرماه)، روز جهانی معلولین، فرصتی است برای یادآوری این موضوع که باید به همه کسانی که به دلایل مختلف احساس تنهایی و محدودیت می‌کنند، توجه کنیم. این روز، به ویژه برای افرادی که با اختلالات روانی مزمن دست و پنجه نرم می‌کنند، اهمیت ویژه‌ای دارد. بر اساس تعریف سازمان‌های معتبر بین المللی مانند سازمان بهداشت جهانی (WHO) و سازمان ملل متحد (UN)، زمانی که اختلالات روانی مزمن محدودیت‌هایی جدی در توانایی‌های فرد برای انجام فعالیت‌های روزمره، شغلی یا اجتماعی ایجاد کنند به عنوان معلولیت شناخته می‌شوند. به عبارت دیگر، زمانی که شدت اختلال روانی به اندازه‌ای باشد که توانایی فرد را برای عملکرد در جامعه به طور قابل توجهی تحت تاثیر قرار دهد و نیاز به حمایت‌های ویژه داشته باشد، این فرد به عنوان معلول شناخته می‌شود. این دیدگاه در کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت سازمان ملل و راهنمای DSM-5 انجمن روانپزشکی آمریکا نیز به طور رسمی مطرح شده است. اختلالات روانی مزمن و حمایت های لازم  

اختلالات روانی مزمن: یک مبارزه پنهان

اختلالات روانی مزمن مانند اسکیزوفرنیا، اختلال دوقطبی، افسردگی شدید و دیگر بیماری‌های روانی طولانی‌مدت، نه تنها بر روان فرد مبتلا بلکه بر زندگی اجتماعی، شغلی و خانوادگی او نیز تاثیرات عمیق و گاهی غیرقابل تصور می‌گذارند. برای کسانی که از این اختلالات رنج می‌برند، هر روز یک مبارزه است: مبارزه با استرس‌های درونی، ترس‌ها، تنهایی و انگ‌هایی که جامعه برای آنها ایجاد می‌کند. آنها نمی‌توانند به سادگی در کارها و فعالیت‌های روزمره شرکت کنند و به همین دلیل از بسیاری از جنبه‌های زندگی جدا می‌شوند. به عبارت دیگر؛ این افراد نه به دلیل نقص فیزیکی، بلکه به دلیل محدودیت‌های روانی و اجتماعی که به آنها تحمیل می‌شود. به نوعی معلول شناخته می‌شوند.

سرای احسان: جایی برای حمایت و بهبود

در چنین شرایطی، سرای احسان به عنوان یک مرکز حمایتی و پناهگاه امید، راهی جدید را برای زندگی بهتر پیش روی این افراد قرار می‌دهد. سرای احسان جایی است که بیماران مبتلا به اختلالات روانی مزمن، به‌ویژه کسانی که با اسکیزوفرنیا یا افسردگی شدید دست و پنجه نرم می‌کنند، می‌توانند در محیطی امن و حمایتی، درمان شده و از حمایت‌های تخصصی بهره‌مند شوند. این مرکز، علاوه بر درمان های پزشکی و روانپزشکی با کمک برنامه‌های توانبخشی، آموزش‌های روانشناختی و درمان‌های فردی و گروهی، در تلاش است که شرایطی فراهم کند که این افراد احساس کنند دوباره به جامعه تعلق دارند.

دنیای بدون قضاوت

یکی از بزرگترین چالش‌ها برای افراد مبتلا به اختلالات روانی مزمن، انگ‌زدایی است. در سرای احسان، ما تلاش می‌کنیم که این انگ‌ها شکسته شوند. اینجا جایی است که بیماران می‌توانند خود را بدون ترس از قضاوت و تمسخر، نمایش دهند. ما به آنها یاد می‌دهیم که این بیماری‌ها بخشی از شخصیت آنها نیستند، بلکه تنها شرایطی هستند که می‌توان با کمک و حمایت‌های درست بر آنها غلبه کرد.

حمایت‌های مالی: دست‌های شما برای بهبود زندگی

اما این تغییرات نیاز به منابع دارد. با هر کمک کوچک شما، می‌توانیم برنامه‌های آموزشی و درمانی بیشتری ارائه دهیم و زندگی بیماران را بهبود بخشیم. این مشارکت‌ها می‌تواند دنیای آنها را تغییر دهد و به آنها کمک کند تا دوباره روی پای خود بایستند. سرای احسان طی سه دهه فعالیت مداوم خود، همواره به عنوان یک مجموعه خیریه مستقل عمل کرده و تمامی هزینه‌ها و خدمات ارائه‌شده به مددجویان، تنها از طریق حمایت‌های سخاوتمندانه نیکوکاران تأمین شده است. این مرکز، توانسته با اتکا به عشق و همدلی مردم، مأمنی امن و امیدبخش برای بیماران مبتلا به اختلالات روانی مزمن فراهم کند و زندگی صدها نفر را به سمت بهبود و بازگشت به جامعه هدایت کند.

آگاهی و همدلی: گام اول در تغییر

برای اینکه افراد مبتلا به اختلالات روانی بتوانند در جامعه زندگی کنند، باید آگاهی عمومی افزایش یابد. باید این حقیقت را بپذیریم که افراد با اختلالات روانی، نیاز به محبت و درک دارند. تغییر نگرش‌ها، از پیش داوری‌ها به همدلی و حمایت، اولین گام در ساخت دنیای بهتر برای این افراد است.

دست در دست هم، دنیای بهتری بسازیم

روز جهانی معلولین بهانه‌ای است برای دیدن تلاش‌های عظیم بیماران روان برای داشتن زندگی بهتر. با افزایش آگاهی، تغییر نگرش‌ها و حمایت‌های مالی و اجتماعی، می‌توانیم دنیای عادلانه‌تر و انسانی‌تری بسازیم که در آن، هیچ‌کس احساس تنهایی و ناتوانی نکند. در کنار هم می‌توانیم تغییرات بزرگ و معناداری ایجاد کنیم. بیایید دست در دست هم، این مسیر را ادامه دهیم و به افراد مبتلا به اختلالات روانی، فرصتی دوباره برای زندگی بدهیم. 🌱

آسمان بیماران روان هم آبی است

برای اطلاعات دقیق‌تر، به گزارش‌ها و منابع زیر می‌توان اشاره کرد:

  • World Health Organization (WHO): در بسیاری از گزارش‌ها و مستندات خود اختلالات روانی مزمن را به عنوان یک چالش بزرگ در زمینه سلامت عمومی و حمایت‌های اجتماعی مطرح می‌کند.
  • United Nations Convention on the Rights of Persons with Disabilities: این کنوانسیون به صراحت بر اهمیت حمایت از افراد با اختلالات روانی و سلامت روان تأکید دارد.
  • American Psychiatric Association (APA): این سازمان در راهنمای تشخیص و آماری اختلالات روانی (DSM-5) اختلالات روانی مزمن را به عنوان مشکلاتی با تاثیرات بلندمدت بر کیفیت زندگی افراد می‌شناسد.
دکتر فرهاد رمضانی نژاد

مدیر عامل موسسه خیریه حمایت از آسیب دیدگان اجتماعی / دکترای پزشکی

مطالب دیگر مرا بخوانید

درج دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دریافت آخرین اخبار، شماره خود را وارد کنید

سرای احسان

مرکز نگهداری و توانمند سازی بیماران اعصاب و روان

سرای احسان کجاست؟

سرای احسان یک مرکز خیریه مردم نهاد است که به طور شبانه روزی و رایگان از بیماران اعصاب و روان مراقبت می کند و سعی در توانبخشی آنها دارد.

درباره ما بیشتر بخوانید
به دنیای ساده آدم‌های آن‌سوی دیوار بپیوندید

سرای احسان

مرکز نگهداری و توانمند سازی بیماران اعصاب و روان درباره ما بیشتر بخوانید