گزارش خبری همایش روز مددکاری اجتماعی 1403

برگزاری سی‌ونهمین همایش روز ملی مددکاری اجتماعی با عنوان “مددکاری اجتماعی و سیاست‌گذاری توانمندسازانه
به گزارش روابط عمومی سرای احسان: سی‌ونهمین همایش روز ملی مددکاری اجتماعی، با عنوان (مددکاری اجتماعی و سیاست‌گذاری توانمندسازانه)، شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. این همایش به همت //انجمن مددکاران اجتماعی ایران و با حضور مدیران، کارشناسان، مددکاران اجتماعی و اساتید برجسته دانشگاهی برگزار گردید.
*سیدحسن موسوی چلک*، رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران و معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، در این همایش به اهمیت نقش مددکاران اجتماعی در سیاست‌گذاری توانمندسازانه پرداخت. وی ضمن اشاره به شعار جهانی امسال، (تمرکز بر همبستگی و بهزیستن پایدار)، اظهار کرد:
شعار سال فرصتی است تا یک سال درباره اهمیت و جایگاه مددکاری اجتماعی صحبت کنیم. مددکاران اجتماعی به دلیل دانش و تجربه گسترده‌ای که در مسائل اجتماعی دارند، می‌توانند تأثیرگذاری زیادی در سیاست‌گذاری‌های کلان داشته باشند.
او تأکید کرد:
ما مددکاران اجتماعی باید کمک کنیم مردم شاد زیستن را تجربه کنند و راه‌های بهزیستن اجتماعی را بیاموزند. مددکاران باید مرهمی بر زخم‌های جامعه باشند و نقدی سازنده، مسئولانه و دور از تخریب ارائه دهند. این نقد، نه تنها راهگشا است، بلکه به توسعه و بهبود سیاست‌گذاری‌ها کمک خواهد کرد.
پیام رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه فدراسیون جهانی مددکاران اجتماعی
در ادامه، *ماچیکو اوهارا*، رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه فدراسیون جهانی مددکاران اجتماعی، در پیامی به مناسبت روز ملی مددکاری اجتماعی در ایران، شعار سال ۲۰۲۵ این فدراسیون را اعلام کرد:
(تقویت همبستگی بین نسلی برای به‌زیستن پایدار).
وی با تأکید بر اهمیت ارتباط میان نسل‌ها، گفت:
این شعار بر مراقبت و احترام متقابل نسل‌ها تأکید دارد و به دنبال ساختن جوامعی قدرتمند، محیط‌زیستی پایدار و به اشتراک گذاشتن خرد برای آینده‌ای بهتر است. تعهد حرفه مددکاری اجتماعی در این راستا، ساختن ارتباطاتی معنادار و توانمندسازی نسل جوان برای مقابله با چالش‌های امروز است.
در بخش دیگر این همایش، میزگرد تخصصی با محوریت (مددکاری اجتماعی و سیاست‌گذاری توانمندسازانه) برگزار شد.
در این میزگرد، *دکتر فرهاد رمضانی‌نژاد*، مدیرعامل موسسه خیریه حمایت از آسیب‌دیدگان اجتماعی، به اهمیت جایگاه مددکاران اجتماعی در مدیریت بحران‌ها و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی اشاره کرد و گفت:
نقش مددکار اجتماعی در جامعه بسیار مهم و حیاتی است. امیدوارم در آینده نزدیک ارزش و جایگاه علوم انسانی، به‌ویژه مددکاری اجتماعی، در گسترش سلامت روانی جامعه بیشتر نمایان شود.
در این میزگرد، اساتید و متخصصانی همچون محمدعلی اله‌دادی (معاون سلامت اجتماعی بهزیستی استان مرکزی)، دکتر ناصر صبحی قراملکی (نماینده انجمن روانشناسی ایران)، دکتر بتول امین جعفری (مدیرگروه مددکاری اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر)، دکتر مرضیه تکفلی (عضو هیئت علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی)، و دکتر فاطمه بهرام‌آبادیان (رئیس هیئت‌مدیره موسسه چترا) حضور داشتند.
این همایش با هدف بررسی جایگاه مددکاران اجتماعی در سیاست‌گذاری‌های اجتماعی، نقش آن‌ها در توانمندسازی جامعه، و تأکید بر اهمیت علوم انسانی در ارتقای سلامت روانی برگزار شد. همچنین بر ضرورت ایجاد همبستگی اجتماعی و توانمندسازی اقشار مختلف جامعه تأکید شد.
برگزاری این همایش نشان‌دهنده عزم جدی متخصصان مددکاری اجتماعی برای تأثیرگذاری مثبت بر سیاست‌گذاری‌های اجتماعی و ارتقای بهزیستی پایدار در جامعه بود.

حضور موسسه خیریه حمایت از آسیب‌دیدگان اجتماعی (سرای احسان) در مراسم‌های سالانه و مستمر انجمن مددکاری اجتماعی ایران، نشان‌دهنده تعامل سازنده و مؤثر این موسسه با جامعه علمی و حرفه‌ای مددکاری اجتماعی است. این تعامل، نقطه قوتی برجسته برای موسسه محسوب می‌شود و بر هویت و جایگاه ارزشمند علمی آن در حوزه علوم انسانی تأکید دارد.
سرای احسان با ارائه تجربیات و دستاوردهای خود در حوزه آسیب‌های اجتماعی، نقشی کلیدی در گسترش دانش و ارتقای جایگاه مددکاری اجتماعی ایفا می‌کند. حضور فعال این موسسه در رویدادهای تخصصی، همچون همایش روز ملی مددکاری اجتماعی، علاوه بر بازتاب اهمیت فعالیت‌های آن، نشان‌دهنده تلاش مستمر برای ایجاد همبستگی میان سازمان‌های علمی و اجرایی در راستای بهبود سلامت اجتماعی جامعه است.
تجربه و تخصص موسسه خیریه حمایت از آسیب‌دیدگان اجتماعی(سرای احسان)، در زمینه های مختلف علوم اجتماعی، ارزش افزوده‌ای برای جامعه علوم انسانی به شمار می‌آید و گواهی بر اهمیت مشارکت سازمان‌های خیریه در سیاست‌گذاری‌ها و تصمیم‌گیری‌های اجتماعی است.
انتهای خبر:

درج دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دریافت آخرین اخبار، شماره خود را وارد کنید

سرای احسان

مرکز نگهداری و توانمند سازی بیماران اعصاب و روان

سرای احسان کجاست؟

سرای احسان یک مرکز خیریه مردم نهاد است که به طور شبانه روزی و رایگان از بیماران اعصاب و روان مراقبت می کند و سعی در توانبخشی آنها دارد.

درباره ما بیشتر بخوانید
به دنیای ساده آدم‌های آن‌سوی دیوار بپیوندید

سرای احسان

مرکز نگهداری و توانمند سازی بیماران اعصاب و روان درباره ما بیشتر بخوانید