اعضای محترم هیأت امنا و هیأت مدیره خیریه کهریزک، صبح روز سهشنبه بهصرف صبحانهای کاری، مهمان مؤسسه حمایت از آسیب دیدگان اجتماعی در سرای احسان شده و مورد استقبال مسئولین و پرسنل این مجموعه قرار گرفتند.
در این نشست که در جمعی صمیمی و دوستانه برگزار شد، ابتدا دکتر غلامرضا کرد زنگنه، رئیس هیأتامنای مؤسسه آسیب دیدگان اجتماعی با بیاناتی ارزشمند، جلسه را آغاز نمودند. ایشان ضمن تشکر از حضور مهمانان گرامی در سرای احسان، به تعامل، همکاری و توجه در مورد عنایتی که مؤسسه خیریه کهریزک از بدو شروع فعالیت سرای احسان بدین مجموعه داشته اشارهکرده و یاری و مساعدتهای فراوان این خیریه را در سخت ترین شرایط، شایسته تقدیر و تشکر بیان نمود.
کرد زنگنه در ادامه از یاری و ارائه خدمات بیشائبه مرحوم حاج احمد طاهباز یادکرده و ایجاد چنین تعاملاتی میان دو مجموعه را حاصل مهر بیپایان، تواضع و انساندوستی این عزیز فقید ازدسترفته دانست و تأکید داشت: با توجه به اهداف مشترک این دو نهاد غیردولتی که رویکرد خدمت به هم نوع خویش و حفظ کرامت انسانی از اهم برنامهها دانسته و این مهم را در رأس امورشان قرار دادهاند، لذا شایسته است تعامل و همکاری بیشتر و تبادل تجربیات در خصوص روح و روان و سالمندی افراد از ضروریات است و این مهم را میتوان با برگزاری جلسات مستمر که بهصورت ماهیانه انجام میپذیرد به سرانجام رساند.
کرد زنگنه در پایان سخنانش با تقدیر و تشکر از مدیرعامل محترم مؤسسه حمایت از آسیب دیدگان اجتماعی، ایشان را به دلیل فعالیتهای دلسوزانهشان، درخور تحسین دانست و بیان داشت: ایشان بدون هیچ اغماض و درنهایت انصاف و مهر، توجه ویژهای به بهزیستی مددجویان، رفع حوائج و نیازهای مجموعه سرای احسان و بازسازی و نوسازی محیط زیستشان دارد ضمن اینکه با ایجاد فضای آموزشی برای پرسنل و مددجویان، شرایط بهتری را در سرای احسان به وجود آوردهاند و انجام کلیه این اقدامات را از ویژگیهای بارز مدیریتی و جمله توفیقات ایشان قلمداد کرد.
در ادامه، سعید ستاری، رئیس هیأتمدیره مؤسسه حمایت از آسیب دیدگان اجتماعی حضور خود در جمع مسئولین و خدمتگزاران این عرصه را توفیقی الهی دانسته و با یادآوری مرحمتهای مرحوم حاج احمد طاهباز که نقطه اتصال این دو مجموعه بودهاند، خواستار تنظیم تفاهمنامهای در راستای همکاری و ارتباط مستمر و مؤثر و تبادل تجربیات هر دو مجموعه گشت و انجام چنین اقدامی را قابل اثر، مفید و کارا تلقی نمود.
دکتر حسن احمدی، مدیرعامل مؤسسه خیریه کهریزک نیز پس از معرفی اعضای این مرکز، سخنان خود را با ذکر خاطرهای از اولین حضورش در سرای احسان ادامه داده و اظهار داشت: روزی با تنی چند از دوستان به سرای احسان آمدیم. در بدو امر با وضعیتی بسیار اسفناک و نامناسب مواجه شدیم که بنا به شرایط موجود و با تصمیم جمعی بر آن شدیم تا اقداماتی برای افرادی که در اینجا نگهداری میشوند انجام دهیم، لذا تنها گزینه انتخابی در خصوص مدیریت امورات مربوطه را مرحوم حاج احمد آقا دانستیم که در آن زمان نیز ایشان در سفر حج بودند. بر آن شدیم تا زمان بازگشت آن مرحوم، مقدمات را مهیا کرده و پس از بازگشت ایشان از سفر حج، بازدیدی از سرای احسان داشته باشند.
بر اساس حضوری که زندهیاد از این سامان سرا داشتند، بدون فوت وقت و باذوق و اشتیاقی وصفناشدنی، اقدام به انجام فعالیتهایی در سرای احسان نمودند. ایشان از هیچ خدمتی در این خصوص فروگذار نبودند، تا جایی که بیشتر اوقات خود را در این محل میگذراندند. دکتر احمدی ازجمله دغدغههای مهم حاج احمد را سرای احسان عنوان کرد.
در ادامه، ایشان از ارتباط مستمر و نزدیک این دو مجموعه باوجود دغدغههای مشترکی که نسبت به موضوعات و مسائل اجتماعی نیازمندان جامعه وجود دارد سخن گفت و با تأکید بر توسعه فضای علمی-آموزشی، ایجاد دانشگاه علمی کاربردی را ازجمله دستاوردهای سازمانهای خیریه که مصداق بارز آن خیریه کهریزک است دانست. وی در ادامه بهرهگیری مؤسسات خیریه از این فضای ایجادشده را جهت رشد و تعالی، فرصتی مغتنم برشمرد و تمایل خیریه کهریزک را برای همکاری در راستای مسائل تحقیقی و پژوهشی مشترک ابراز نمود.
محمدرضا صوفی نژاد، مدیر آسایشگاه کهریزک نیز ضمن تأیید سخنان حاضران در جلسه، خدمت به هم نوع و بشریت را دارای حدومرز ندانسته و با یادآوری خدمات مرحوم طاهباز در کلیه عرصهها از صفات عالی و انساندوستی ایشان چنین یادکردند: این گرانقدر هرگونه اقدام مفید و مؤثری را که ضروری میدانستند، به هر طریق ممکن به سرانجام میرساندند. محوریت اساسی آن مرحوم در ارتباط بیشتر دو خیریه و معرفی مجموعه سرای احسان به افراد نیکوکار از دیگر کارهای نیک ایشان بوده است.
در ادامه، مهندس اکبر نعمتی از اعضای هیأتامنای مؤسسه آسیب دیدگان اجتماعی نیز به چگونگی نحوه آغاز فعالیت سرای احسان از سال 75 تاکنون پرداخته و عنوان کرد: قطعاً افرادی که در این اقدام ارزشمند هرکدام سهمی داشتند، در مقابل درگاه احدیت گرامیاند و از مرحوم طاهباز بهعنوان راهگشا و نقطه عطفی در خصوص رشد و توسعه سرای احسان یادکرد که در زمان حیات پربرکتشان، با پیگیریهای مستمر و مدد ریاست وقت کمیته امداد امام خمینی(ره) جهت ساماندهی و آبادانی سرای احسان، با سایر خدمتگزاران مجموعه همراه شده و مساعدتهای قابلتوجهی ارائه نمودند. در این میان، خاطرهای شیرین از مرحوم زنده یاد حاج احمد طاهباز، صفای این نشست را دوچندان کرد و آن اهدای زمین مرحوم آیت اللهی بود که در حال حاضر اقامتگاه پانصد بیمار روان است و بهصورت رایگان و شبانه روزی نگهداری میشوند. ایشان هرگز وجهی بابت زمین دریافت نکردند و حاج احمد این معامله را شیرین ترین و سودمند ترین تجارت حیات خود میدانست.
نعمتی افزود: پرواضح است که این خیر میسر نبود، مگر به واسطه حضور مرحوم طاهباز و کلام خیرخواهانه و معجزهآسایشان.
محمدرضا باباخانی، پیشکسوت و از خیرین باسابقه و دارای قدمت در این حوزه، از اعضای هیأتمدیره مؤسسه حمایت از آسیب دیدگان اجتماعی نیز با یاد و نام خداوند متعال، روایتی از حضرت امیرالمؤمنین علی (ع) را عنوان کرده و به بیان اثرات به سزای کار خیر در حیات و ممات انسان پرداخت و گفت: در دنیا و عقبی تنها توشه قابلاعتنا برای هر انسانی، همین کارهای خدا دوستانه است و انجام فعالیتهای بشردوستانه و خیر در طول زندگی هر فردی بهکارش میآید. بیشک، حضور در این قبیل فعالیتها بهجز خواست خدا و توفیق الهی نیست که میبایست قدردان چنین توفیقاتی بود.
مجید قمی از دیگر اعضای هیأتمدیره مؤسسه خیریه کهریزک نیز ضمن تقدیر و تشکر از مسئولین مؤسسه خیریه حمایت از آسیب دیدگان اجتماعی با ذکر یاد و نام حاج احمد طاهباز، مرحوم نگری و مرحوم غیوری، از شرایط متأثرکننده ابتدای سرای احسان گفت و یادآور شد: عدم امکانات، این سامان سرا را در بدترین شرایط قرار داده بود که الحمدالله به یاری خداوند، خیر خیرین و همت مسئولین آن، امروز شاهد فضای بهتر و درخور توجهی هستیم.
از دیگر مهمانان این نشست، سرکار خانم دکتر رهیده، مسئول وقت جمعیت هلالاحمر استان تهران بود. ایشان ضمن یادآوری روزهای بسیار سختی که سرای احسان در طول این سالها سپری کرده، وضعیت کنونی این مرکز را قابلتحسین دانسته و اذعان داشت: اکنون به یاری و مساعدت جمعیت هلالاحمر، محلی جهت بهرهبرداری امور درمانی مددجویان احداثشده که در کنار سایر بخشهای احداثشده در خصوص رفاه حال بیماران قابلتوجه و تقدیر است.
علیرضا طاهری، مدیرعامل مؤسسه حمایت از آسیب دیدگان اجتماعی نیز ضمن تقدیر و تشکر از حضور خالصانه و متواضعانه اعضای خیریه کهریزک در قبول دعوت و حضور در این جلسه، مؤسسه خیریه کهریزک را همچون برادری بزرگ تر برای سرای احسان دانست که همواره در گرفتاریها، یار و یاور این مجموعه بوده و ساکنان آن را مورد لطف و عنایت خود قرار داده است.
طاهری افزود: هرگز این دو مجموعه را از یکدیگر جدا ندانستهایم و نقطه مشترکمان را مرحوم حاج احمد طاهباز میدانیم که بهعنوان نخ تسبیح دانههای از هم جدا را کنار هم قراردادند و حتی پس از گذشت سالیان سال از عزیمتشان، یاد و نام شان نجاتدهنده است.
در پایان، دکتر فرهاد رمضانی نژاد، مدیر سرای احسان نیز طی بازدیدی که از بخشهای مختلف سرای احسان به عمل آمد، گزارش کامل و مبسوطی از پیشرفتها و دستاوردهای بهعملآمده بیان نمود که موردتوجه جمع حاضر قرار گرفت.
پایانبخش این روز بهیادماندنی، عکس گروهی دو خیریه بود که به یادگار گرفته شد.
شایانذکر است این نشست با حضور آقایان دکتر حسن احمدی، عبدالرضا مانیان، حسین جناب، مجید قمی، محمدرضا صوفی نژاد، جواد آسیم، محمد طاهباز و خانم دکتر شفیقه رهیده از خیریه کهریزک و آقایان غلامرضا کرد زنگنه، سعید ستاری، محمدرضا باباخانی، میرطاهر موسوی، علیرضا طاهری، مهدی حسین زاده و اکبر نعمتی از مجموعه سرای احسان برگزار شد.
خادمین سرای احسان، فرصت را مغتنم شمرده از محمد طاهباز، یادگار خلف مرحوم حاج احمد و زهرا خواجه حسنی معاون اجرایی مؤسسه حمایت از آسیب دیدگان اجتماعی که اهتمام ویژهای جهت فراهم آوردن زمینههای این دیدار صمیمانه داشتند، قدردانی مینماید.

